Deze recepten mogen worden toegepast vanaf 6 maanden.

1. BERG
Mix 2 eetlepels kokosolie met 1 druppel citroen en 1 druppel geranium en breng een kleine hoeveelheid aan op de plekjes waar berg zit.

2. BUIKPIJN / CONSTIPATIE
Verdun 1 druppel rozemarijn, 1 druppel gember en 1 druppel sinaasappel in 2 eetlepels kokosolie en masseer dit op de maag en voetzolen.

3. HOESTEN / ADEMHALINGSPROBLEMEN
Tea tree en citroen verdunnen en gedurende 1,5 uur, elk half uur, op de borst, de rug en de voeten aanbrengen. Daarna elke 2 uur.

4. HUILEN
Optie 1: Diffuse 4 druppels van een combinatie van: lavendel met wierook, Ylang Ylang, Romeinse kamille en geranium.
Optie 2: verdun 2 druppels van een van de bovengenoemde oliën en masseer ze in op de voetzolen.

5. KALMEREN & SLAPEN
Wrijf voor het slapengaan verdunde lavendel op de voetzolen van je kind. Een druppel lavendel in de diffuser is ook fijn. Het kalmeert.

6. LUIERUITSLAG
Mix 1 druppel lavendel en 1 druppel Romeinse kamille met 1 eetlepel kokosolie en breng het voorzichtig aan op de kapotte of schrale billetjes.

7. OORPIJN
Meng 1 druppel lavendel en 1 druppel tea tree met een theelepel kokosolie en wrijf van boven naar beneden op het bot achter het oor. (Gebruik citroen in plaats van lavendel als je kind wat overbelast is). Doe dit elke 30 minuten gedurende 90 minuten. Daarna elke 2 uur herhalen.

8. DOORKOMENDE TANDEN
Breng om de 30 minuten verdunde lavendel of Romeinse kamille aan op de kaaklijn totdat je baby wat verlichting krijgt.

9. VERKOUDHEID / IMMUUNSYSTEEM VERSTERKEN
Kies twee oliën uit tijm, citroen, ceder, sandelhout, rozemarijn of roos. Voeg twee druppels toe aan 2 eetlepels gefractioneerde kokosolie en masseer dit op de nek en de borst. Of doe 2 druppels in een diffuser.

Belangrijk: Raadpleeg altijd een expert of huisarts bij twijfel of vragen voordat je met etherische oliën gaat werken. Etherische olie bij baby’s gebruiken is fijn, maar het is geen is geen medicijn. Het kan dienen als een natuurlijke ondersteuning.

Carolien