etherische olie bij baby's

Advies voor diffusers

 

Gebruik pas vanaf 8 weken een diffuser in huis en na 6 maanden etherische olie bij baby’s op de huid.

Let wel! Alleen in een diffuser in een grote ruimte waar ook geventileerd wordt.

De kinderlijn van De Groene Linde is geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden. Er zijn meer dan 120 soorten natuurzuivere etherische oliën beschikbaar. Daarom hier een gericht advies voor een aantal belangrijke klachten waar een groot deel van alle enkelvoudige oliën (oliën die bestaan uit 1 ingrediënt, zoals lavendel, roos & citroen) en samengestelde oliën (oliën die bestaan uit een mengsel van diverse oliën, zoals Slaap Schaapje, Verkouden neusje, Beschermbeer enz.), rollers (Roll-on), roomspray’s bij kunnen ondersteunen.

Hoe gebruik je etherische olie bij baby’s?

Je kan een etherische olie op vele manieren inzetten:

  • Diffusen: in een elektrische diffuser, een diffuser zorgt voor een fijne verneveling van de olie in de ruimte d.m.v. koud water (nevel). Ideaal voor elke ruimte in huis, de kinderkamer en zelfs op je vakantie adres.
  • Sprayen: De Groene Linde heeft een breed assortiment roomsprays, aurasprays en luchtverfrissers om uw aura en huis te kunnen reinigen of ondersteunen. Heb je geen diffuser? Dan is een roomspray een ideaal middel om de etherische olie te vernevelen in een ruimte, op je beddengoed of kleding. Ook fijn als je op vakantie gaat. Bij kleine kinderen wordt geadviseerd de roomsprays alleen in de kamer te sprayen voor het naar bed gaan.
  • Rollen: Er staat een groot assortiment kant en klare rollers (roll-on) in de webshop. De Groene Linde heeft deze rollers al voor jou gemaakt. Deze rollers zijn fijn voor snel gebruik op de huid. Je kunt een roller gebruiken onder de voeten, achter de oren, op de slapen, kuiltje in de nek, hals, polsen enz. Je kunt ook heel eenvoudig zelf een roller maken. Zie hiervoor het artikel ‘Hoe maak ik een roller’. Hier vind je ook de verduntabel voor etherische olie.
  • Massage: is een fijne manier om een etherische olie toe te brengen op de huid van jouw kindje of onder de voetjes. Verdun een etherische olie altijd met een draagolie bij het aanbrengen op de huid. Zie het artikel  ‘Wat is een draagolie?’
  • Bad: bij gebruik van een etherische olie in bad is het noodzakelijk de etherische olie niet direct in het water te doen maar de olie eerst te mengen met epsomzout, suiker of Himalaya-zout. Op deze manier wordt de olie beter opgenomen in het water en gaat het niet bovenop het water drijven.

Hoe meng je de olie zelf?

Het zelf mengen van etherische olie kan heel goed, hier geld alleen 1 gouden regel.
Enkelvoudige olie + enkelvoudige olie = Oké
Samengestelde olie + enkelvoudige olie = Oké
Samengestelde olie + samengestelde olie = Nee
Bovenstaande toepassingen zijn de meest gebruikte. Dagelijks worden er op Instagram en Facebook door mij persoonlijk leuke tips en weetjes gedeeld over etherische olie. Zelfs in de maandelijkse nieuwsbrief wordt je elke keer weer verrast. Ook ik leer elke dag nog bij 😊

Voor gericht advies bij kinderen vanaf 4 jaar en/of volwassenen kunt u kijken bij: het ‘olie-ABC voor kinderen’ en ‘Het olie-ABC‘.

Slechts bedoelt als indicatie…

Hetgeen ik hieronder hebben opgenomen aan advies is slechts een indicatie. Het vraagt bijna altijd nadere verdieping. Je kan daarvoor heel eenvoudig alle informatie terug vinden op mijn website bij de producten of via het inspiratiemagazine van De Groene Linde. Ook kan je natuurlijk na gerichte oriëntatie contact met mij (Carolien) opnemen door middel van het contactformulier op de website.

Zoek je een etherische olie of auraspray die niet verkocht word in mijn webshop dan kan ik dit altijd voor je bestellen. Houd wel rekening met een levertijd van 2 tot 3 werkdagen.

Toegestane oliën bij baby’s vanaf 6 maanden

Lavendel
Ylang Ylang
Roos 10%
Wierook
Kamille Rooms
Tea Tree
Sinaasappel
Citroen
Mandarijn
Grapefruit

Dit worden ook wel de zachte enkelvoudige oliën genoemd.

Niet toegestaan onder de 1,5 jaar:

Pepermunt
Cassia
Kaneel
Oregano

Je kunt ook het flesje gesloten in het bedje leggen, dit is aan te raden bij kinderen onder de 6 maanden. De energie die uit het flesje komt is al genoeg om je baby te ondersteunen.

Groene Linde baby- en kinderlijn

Vanaf 3 maanden
Koetje boeh billenbalsem: Om de tere huid van je baby te verzorgen. Voor de billetjes, maar ook heel goed te gebruiken voor andere huidprobleempjes. Een fantastisch product helemaal puur, natuurzuiver en zonder zinkoxide.

Konijntje zacht massage olie: Een mooie basisolie die vanuit de ayurveda bekend staat om zijn reinigende eigenschappen. Een basis om de geuren van de Baby, Peuter & Kleuterlijn aan toe te voegen. Muizenbuikje massage olie: Tegen die vervelende krampjes.

Panda bad badolie: Een fijne badolie, direct klaar voor gebruik. Emulgeert met het badwater en zorgt voor rust en ontspanning. Zonnestraal roomspray, Zonnestraal, een heerlijke zoete geur van Neroli. Begin de dag zonnig en vrolijk!

Sterrenstof roomspray: Met heerlijke lavendel om voor rust en ontspanning te zorgen. Fijn om te gebruiken net voor het naar bed gaan. Deze roomspray is op basis van etherische olie hydrolaten en zijn dus veilig voor baby’s

Rainbow Mist roomspray: de heerlijke geur van rozen, altijd inzetbaar en zo lief, zoet en zacht! Deze roomspray is op basis van etherische olie hydrolaten en zijn dus veilig voor baby’s

Vanaf 6 maanden:
Slaap Schaapje: Om fijn te gaan slapen. De lavendel en lavendin staan bekend om hun ondersteuning bij het slapen gaan. Het lichaam kalmeert en ontkrampt door de Kamille en de Mandarijn zorgt voor een fijne sfeer. Verkrijgbaar in: olie, roomspray & roller

Verkouden Neusje: Verkouden Neusjes is een milde compositie van etherische olie die geschikt is voor de allerkleinsten. Verkrijgbaar in: olie & roomspray

Vanaf 12 maanden:
Zeehondjes hoestbalsem: Een fijne balsem die je op de borst en rug van je kleine kind kunt smeren als ze verkouden zijn. De gekozen etherische oliën zijn mild en zacht en kalmeren en verlichten het hoesten en de verkoudheid.

Uilen Builen balsem: De balsem kan je aanbrengen op plekken die gestoten zijn, verzwikt en builen. Arnica staat bekend om haar helende werking tegen blauwe plekken. De gekozen etherische oliën hebben daarnaast een kalmerende werking op de emoties. Je kind zal snel over de schrik heen zijn en de pijn vergeten. Let op ! Niet gebruiken op een kapotte en/ of bloedende huid.

Monsterspray: Angsten in de nacht “Verjaagd enge monsters!”

Vanaf 18 maanden:
Beschermbeer: Beschermbeer geeft een veilig gevoel en is voor kindjes die het moeilijk vinden om uit hun veilige en bekende omgeving te zijn.

Vanaf 24 maanden:
Leeuwenkracht: Kindjes die het moeilijk vinden om nieuwe dingen aan te gaan. Je ziet ze twijfelen en kijken. Ze overwegen of ze dit nieuwe aan zullen gaan. Het onderliggende is zelfvertrouwen. Kan ik het wel?

Kippendroom: Veel kinderen hebben last van nare dromen en nachtmerries. Deze geurfrequentie is speciaal bedoeld om het kindje rustig te laten slapen.

Vanaf 30 maanden:
Kattenzelf: Om gewoon jezelf te zijn! Kinderen hebben de neiging om zich aan te passen aan de omgeving met als gevolg dat ze zichzelf helemaal verliezen.

Blije Hondjes: “Kom! We gaan lekker spelen!” Om lekker te spelen en plezier te maken. Een zalige geur dat is als een zonnetje in huis. Daarnaast beschermt deze geurfrequentie de kinderen voor elkaars energie, zodat ze minder last hebben van elkaar en niet uitgeput raken, omdat ze veel energie weglekken naar kindjes die dit nodig hebben.

9 Recepten voor etherische olie bij baby’s

Deze recepten mogen worden toegepast vanaf 6 maanden.

1. BERG
Mix 2 eetlepels kokosolie met 1 druppel citroen en 1 druppel geranium en breng een kleine hoeveelheid aan op de plekjes waar berg zit.

2. BUIKPIJN / CONSTIPATIE
Verdun 1 druppel rozemarijn, 1 druppel gember en 1 druppel sinaasappel in 2 eetlepels kokosolie en masseer dit op de maag en voetzolen.

3. HOESTEN / ADEMHALINGSPROBLEMEN
Tea tree en citroen verdunnen en gedurende 1,5 uur, elk half uur, op de borst, de rug en de voeten aanbrengen. Daarna elke 2 uur.

4. HUILEN
Optie 1: Diffuse 4 druppels van een combinatie van: lavendel met wierook, Ylang Ylang, Romeinse kamille en geranium.
Optie 2: verdun 2 druppels van een van de bovengenoemde oliën en masseer ze in op de voetzolen.

5. KALMEREN & SLAPEN
Wrijf voor het slapengaan verdunde lavendel op de voetzolen van je kind. Een druppel lavendel in de diffuser is ook fijn. Het kalmeert.

6. LUIERUITSLAG
Mix 1 druppel lavendel en 1 druppel Romeinse kamille met 1 eetlepel kokosolie en breng het voorzichtig aan op de kapotte of schrale billetjes.

7. OORPIJN
Meng 1 druppel lavendel en 1 druppel tea tree met een theelepel kokosolie en wrijf van boven naar beneden op het bot achter het oor. (Gebruik citroen in plaats van lavendel als je kind wat overbelast is). Doe dit elke 30 minuten gedurende 90 minuten. Daarna elke 2 uur herhalen.

8. DOORKOMENDE TANDEN
Breng om de 30 minuten verdunde lavendel of Romeinse kamille aan op de kaaklijn totdat je baby wat verlichting krijgt.

9. VERKOUDHEID / IMMUUNSYSTEEM VERSTERKEN
Kies twee oliën uit tijm, citroen, ceder, sandelhout, rozemarijn of roos. Voeg twee druppels toe aan 2 eetlepels gefractioneerde kokosolie en masseer dit op de nek en de borst. Of doe 2 druppels in een diffuser.

Belangrijk: Raadpleeg altijd een expert of huisarts bij twijfel of vragen voordat je met etherische oliën gaat werken. Etherische olie bij baby’s gebruiken is fijn, maar het is geen is geen medicijn. Het kan dienen als een natuurlijke ondersteuning.

Alle kinderproducten in een oogopslag:

 

Lotus Diffusers