Na een prachtige zomer én een paar weken heerlijk nazomeren doet de herfst nu écht zijn intrede. Terwijl ik dit tik, tikt de regen zachtjes met mij mee. Deze tijd vind ik óók weer fijn. Ik hou van de seizoenen. Hoe ze elkaar afwisselen en hoe we ons klaar maken om lekker binnen te zijn. Gezellige etentjes, pyjamadagen en af en toe een filmmiddag met popcorn op de bank,… kom maar door!

Hygge, wat is dat eigenlijk?

Hygge is Deens woord. Het is de Deense tegenhanger van onze ‘gezelligheid’. Denk; dikke sokken en je favoriete dekentje op de bank, een kop heerlijk geurende thee, een stapel boeken die je nog wilt lezen, kaarsjes aan, vrienden uitnodigen, een bordspel spelen. Kortom, sfeer maken.
De herfst is bij uitstek een seizoen om daar eens flink aandacht aan te besteden. Immers, de komende maanden zijn we voornamelijk binnen.

Hoe zorg ik voor hygge in mijn huis?

Ik hou er van om interieurwinkels af te gaan, op zoek naar de mooiste spulletjes om mijn interieur schwung te geven. Ook online (via Instagram), volg ik een paar van zulke winkels. Ik vind bijvoorbeeld veel op Shopgelukjes. Echt een aanrader, dit account.

Ik hou enorm van bloemen, planten, brocante, kitsch. Dat alles samen zorgt ervoor dat bijna iedereen die mijn huis in komt een opmerking maakt over de fijne sfeer die er hangt.

Niet in de laatste plaats omdat het natuurlijk altijd heerlijk geurt van een etherische olie. Of een lekkere blend.

Natuurlijk hoort daar een diffuser bij! Heb je de Texel al ontdekt? Verkrijgbaar in wood en in mint. Of misschien liever een lekkere glam diffuser zoals de ‘sun‘ met zijn gouden spikkels?

Hygge met de Happy Home lijn

Ben jij van de snelle oplossingen en praktisch ingesteld, dan is de Happy Home lijn iets voor jou. Deze oliën zorgen instant voor een verfijnde geur in je woonkamer (of waar dan ook).
Mijn aanraders voor dit seizoen: Love & Lovely, de Zen & Silence en natuurlijk de Relax & Cozy.

Wil je alvast een beetje richting kerst, denk dan aan Time & Seasons.

Deze zijn ook in sprays verkrijgbaar, spuit bijvoorbeeld een beetje op de kussentjes die los op de bank liggen, op het dekentje waaronder je weg kruipt of op de servetten voor een gezellig diner.

Hygge voor gevorderden

Natuurlijk zijn er geuren te bedenken die extra goed bij de herfst passen. Denk eens aan het maken van een heerlijke herfstwandeling in het bos.
Meng deze combinatie om nog even na te genieten:

Deze blend is een van mijn favorieten om lekker te relaxen na een drukke dag:

Heb je een beetje last van een herfstdip? Dan is de volgende combinatie echt goud! Nootmuskaat zorgt voor een warm en geborgen gevoel. Sinaasappel is een fijne tegenhanger voor de kruidige geur van nootmuskaat en lift je humeur.

Hygge voor degenen die verkouden zijn en thuis moeten blijven

Tja, tegenwoordig zit je misschien iets eerder thuis met een loopneus of verkoudheidje. Gelukkig zijn we inmiddels voor een groot deel ingesteld op thuis werken en zul je daar niet zoveel aanpassing voor nodig hebben.

Wil je je klachten verlichten? Doe dan een paar druppels high immuun in de diffuser (kan ook zeker geen kwaad als voorzorg!). Wat bij ons ook altijd goed helpt: stomen met eucalyptus en tijm.

En natuurlijk de blend Cough & Sniffs.

Vertel mij, hoe maak jij jouw huis gezellig deze dagen?

hygge

Carolien