Olierecepten voor zwangeren

Mijn zwangerschap is al weer even geleden, maar weet nog wel heel goed hoeveel last ik had van slecht slapen, harde buiken, rugpijn, dikke enkels en ga zo nog maar even door. Had ik toen maar deze olierecepten voor zwangere…..

In deze blog deel ik heerlijke recepten met jou voor tijdens, maar ook na je zwangerschap. Het is na 9 maanden echt niet eens allemaal voorbij…

Denk eens aan een lekkere massage of een aromatische bad, dit kan je zoveel verlichting geven. Niet alleen je lijf maar vooral ook je psyché kan wel wat extra ondersteuning gebruiken in deze mooie maar ook zeker zware tijd. Ik heb voor jou alvast deze olierecepten voor zwangere verzameld, ik hoop dat je er iets aan hebt.

Mama to be lijn

Speciaal voor aanstaande moeders heeft de Groene Linde een lijn ‘Mama to be’. In deze zijn vind je blends die veilig te gebruiken zijn door zwangeren.


Rugpijn

Een massage volgens het volgende recept:
50 ml Calendula draagolie
50 ml jojoba draagolie
15 druppels lavendel
10 druppels sandelhout
(alle ingrediënten voor deze olierecepten voor zwangere zijn te vinden op de site)


Spataderen

100 ml Amandel of Jojoba draagolie
5 druppels Cypres olie
10 druppels Citroen olie
10 druppels Geranium olie


Striae

50 ml Jojoba draagolie
50 ml Rozenbottel olie
15 druppels Lavendel olie
5 druppels Neroli olie


Dikke enkels bij zwangerschap

100 ml Jojoba draagolie
10 druppel Geranium olie
10 druppels Lavendel olie
10 druppels Citroen olie

Deze massage oliën kun je ook heel goed gebruiken als fijne en rustgevende badolie. Meng 2 eetlepels van je eigen gemaakte massageolie met 1 eetlepel melkpoeder en voeg dit aan het warm badwater toe. Het melkpoeder dient als emulgator en zorgt ervoor dat de olie zich met het badwater mengt.

Slaapproblemen bij zwangerschap

Als die dikke buik je steeds meer in de weg gaat zitten. Of als de hormonen door je lijf gieren. Neem dan eens een fijn voetenbadje voordat je je bedje induikt. Het geeft je een behaaglijk en rustgevend gevoel.

Nodig voor jouw voetenbadje:
125 gr epsom zout
5 druppels lavendel olie
75 ml draagolie (abrikozenpit of zoete amandelolie)

Recept voetenscrub:
Meng het epsomzout samen met de draagolie en de lavendelolie goed door elkaar. Dit is je voetenscrub.

Hoe gebruik je dit?
Zet een voetenbadje/teiltje met lauwwarm water bovenop een handdoek klaar voor de bank of een stoel waar je ontspannen in kan zitten. Hou een voet boven het teiltje, neem wat scrub en werk deze met kleine ronddraaiende bewegingen in op je voet en zet deze daarna in het teiltje. Doe dit ook met je andere voet en laat deze vervolgens nog eens 20 minuten in het water rusten, sluit je ogen, ontspan en geniet.

Je zal merken dat het zout oplost en je een heerlijk rustgevend badje over hebt gehouden.
Na 20 minuten spoel je je voeten goed af en smeer ze in met een lekkere, voedende crème.

Etherische olie tijdens de bevalling

En jawel,… dan is het moment daar. Speciaal, spannend, euforische, eng, pijnlijk en vol liefde. Wees goed voorbereid waar je kan wat betreft de juiste oliën die jou wat ontspanning en verlichting kunnen brengen bij jouw bevalling. Zorg dat jij en je partner zichzelf zo comfortabel mogelijk voelen tijdens dit moment. Je kan hier denken aan een inhaler, spray, roller, massageolie of een diffuser.

Hier geef ik je een recept die je vooraf kunt maken voor een ontspannen massage tijdens de bevalling.

Bevallingsmassage:
30 ml Jojoba draagolie
2 druppels Roos olie
1 druppel Wierook olie
3 druppels Mandarijn olie

Denk je ook aan die nerveuze aanstaande papa die naast je bed staat? Hij kan ook vast wel een auraspray met wat ‘Innerlijke rust’ gebruiken 😊.

Ken jij nog meer olierecepten voor zwangere? Mail mij gerust, dan zet ik het erbij!

Carolien