Snel aan de slag met uw nieuwe Diffuser:

Van harte gefeliciteerd met deze mooie aankoop !
Laten we eerlijk zijn. De aanschaf van een diffuser is niet goedkoop. Daarom is het extra belangrijk dat u de diffuser op de juiste wijzen gebruikt en reinigt, als u even de tijd neemt om dit door te lezen heeft u er lang plezier van.

 1. Zorg dat de diffuser is ontdaan van al het verpakkingsmateriaal en de eventueel aanwezige absorptie pad in de watertank.
 2. Test uw diffuser eerst door een maatbekertje koud / lauw water (gebruik nooit warm water) in de watertank te laten lopen. Pas hierbij goed op dat er geen water in de luchtuitlaat (gat) aan de zijkant van de diffuser komt !
 3. Zet de diffuser in elkaar en zet hem aan door een druk op de knop mist / on. Vernevelt hij naar wens dan kunt u de watertank vullen tot aan de max. streep. (Zit er geen Max streep houd dan 2 cm onder de rand aan) en 1 tot 5 druppels 100% etherische olie toevoegen. Let op !! ga nooit over de maximaal streep heen met water, de diffuser kan dan niet vernevelen.
 4. Plaats de diffuser op een vlakke stabiele ondergrond. Niet in de buurt van elektronische apparatuur. Geniet van uw prachtige aankoop !

 

Algemene handleiding

Dit is een algemene handleiding om u wegwijs te maken in het gebruik van uw diffuser. U heeft ook een Engelstalige handleiding meegeleverd gekregen, lees deze altijd goed door voor specifieke gebruikersinstructies.

Een diffuser is een elektronische apparaat waarmee u water in combinatie met etherische oliën diffuust. Het is van belang dat u de diffuser nooit onbeheerd achter laat en oppast met kinderen het is immers geen speelgoed. Plaats een diffuser altijd op een vlakke en stabiele ondergrond, het liefst op een plek waar kinderen of huisdieren niet bij kunnen, en zorg dat er geen elektronische apparatuur in de buurt staat i.v.m. de nevel die vrij komt tijdens het diffusen.

Instructie:

Al onze aroma diffusers werken op basis van koude ultrasonische nevel verspreiding. Het is dus geen hete stoom, maar een gezonde nevel van minuscule waterdamp.

 1. Elke diffuser heeft een luchtinlaat aan de zijkant van de watertank. Het is belangrijk dat u het water niet aan deze zijden in de diffuser laat inlopen of uitlopen. Als hier onverhoopt toch wat water inloopt zet de diffuser dan direct op zijn kop op een droge doek en laat de diffuser zeker 24 uur drogen. Niet op een kachel !
 2. Zet uw diffuser nooit aan zonder water ! Het is mogelijk dat de ultrasonische chip dan beschadigd raakt door oververhitting. Al onze diffuser beschikken over een water/noodstop, dit houdt in dat als de diffuser zonder water raakt hij automatisch afslaat
 3. Vul de diffuser eerst met water (tot de max. indicatie) en voeg daarna de oliën pas toe. Houd deze max indicatie altijd aan. Als u er teveel water in doet is er geen ruimte om de lucht aan te zuigen en het water te vernevelen.
 4. Gebruik een goede kwaliteit 100% etherische olie. Zelf werken wij met de etherische oliën van De Groene Linde. Deze oliën zijn verkrijgbaar in onze webshop.
  Het gebruik van een diffuser is goed voor uw gezondheid en welzijn. Bespaar hierbij niet op de olie die hiertoe bijdraagt. Ook dit is weer een hele uitgave, maar doordat u er niet veel van nodig heeft is dit het zeker waard. De oliën van De Groene Linde zijn 100% natuurlijk en bevatten geen chemicaliën of synthetische toevoegingen.
 5. Vul de diffuser bij voorkeur met gedemineraliseerd water, dit voorkomt kalkaanslag en zo zal uw diffuser langer meegaan. Gedemineraliseerd water is te koop bij de supermarkt. U kunt zelf ook water koken en dit af laten koelen. Let er wel op dat het water schoon is.

 

Dagelijks reinigen van uw diffuser

Na het gebruik van uw diffuser is het van groot belang dat u de diffuser reinigt en droogt. Ook dit draagt weer bij aan de levensduur.

 1. Haal altijd de stekker uit het stopcontact als u geen gebruik maakt van uw diffuser of als u deze wilt reinigen.
 2. Giet het water / olie mengsel uit uw diffuser. Veeg uw diffuser droog met keukenpapier of een schone en droge katoenen doek. Maak de ultrasonische chip voorzichtig zonder druk schoon met een wattenstaafje. Deze chip is erg fragiel, wees voorzichtig.
 3. De diffuser is klaar voor gebruik.

 

Periodieke reiniging van uw diffuser

Afhankelijk van de intensiteit van uw gebruik is het nodig uw diffuser een periodieke reiniging te geven. Zelf doe ik dit gemiddeld 1 x per 2 weken met een dagelijks gebruik.

 1. Vul uw diffuser voor de helft met schoon kraanwater of gedemineraliseerd water. Voeg 10 druppels witte azijn toe. Dit zorgt ervoor dat de achtergebleven oliën oplossen.
 2. Zet uw diffuser op een vlakke stabiele ondergrond en laat hem 5 minuten vernevelen.
 3. Laat vervolgens het water met daarbij de azijn uit de diffuser lopen.
 4. U kunt een wattenstaafje gebruiken met daarop azijn om kleine hoekjes schoon te maken. Ook de ultrasonische chip kunt u nu voorzichtig reinigen.
 5. Vul de diffuser met schoon water en laat hem nogmaals 5 minuten vernevelen.
 6. U diffuser is klaar voor gebruik.

 

Lotus Diffusers