Wat kan een diffuser voor u en uw gezin betekenen?

Zonder dat we het weten is de kwaliteit van de lucht in ons huis, kantoor, winkel, praktijkruimte of een andere werkplek vaak slechter dan goed is voor onze gezondheid. Door onder andere huisdieren, sigarettenrook, huisstofmijt, vocht, microben (schimmelsporen, bacteriën en virussen), chemische stoffen en/of een gebrek aan goede isolatie en niet of te weinig ventileren wordt de lucht in onze leef-, slaap- en werkomgeving vervuild.

Om te zorgen dat de ongezonde deeltjes in de lucht worden vernietigd kunt u gebruik maken van een aroma diffuser. Voeg een paar druppels essentiële (vernevel baar) olie toe aan het water in de diffuser en de koude stoom gaat direct de strijd aan met de ziektekiemen in de lucht. Naast het zorgen voor een gezonde leef- slaap- en werkomgeving wordt er uiteraard een heerlijke geur door de ruimte verspreid.

Wat zijn etherische oliën ?

Essentiële of etherische oliën zijn vluchtige, aromatische verbindingen die worden gevonden in zaden, schors, bladeren, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten

Het verschil tussen essentiële en etherische olie
Essentieel zegt iets over de essentie (het wezen) van de plant. Voor de plant is de olie onmisbaar, omdat deze verschillende functies aanstuurt die belangrijk zijn voor het voortbestaan van de plant. Wij gebruiken de term essentiële olie, omdat we de therapeutische (essentiële) eigenschappen gebruiken die de olie bezit. Etherische olie zegt iets over de eigenschap van de olie. Etherisch (vluchtig) wil zeggen dat na het oogsten van een plant de essentiële olie vrij snel verdwijnt omdat deze etherisch (vluchtig) is.

Aromatisch
Aromatisch wil zeggen dat de olie (sterk) geurend is. Vrijwel alle planten produceren essentiële oliën maar slechts een klein deel produceert ze in een hoeveelheid die winning mogelijk en rendabel maakt. Misschien heb je wel eens van de geur van een roos, lavendel of vers gesneden munt genoten. Of het sap uit de schil van een rijpe sinaasappel of mandarijn geperst. Dan heb je zeker de aromatische kwaliteiten van essentiële oliën ervaren.

Eigenschappen van essentiële olie
Essentiële oliën hebben krachtige, reinigende eigenschappen en zijn van nature antibacterieel. Pure essentiële oliën worden onmiddellijk door de huid opgenomen en zorgen voor reactie in dat gebied van het lichaam. Veel essentiële oliën kunnen ook worden gebruikt als voeding, om vitaliteit en gezondheid te helpen bevorderen. Zuivere, onversneden essentiële oliën zijn doorzichtig en variëren in kleur van kristalhelder, geel, oranje, groen, tot diep blauw.

Eeuwenoud gebruik van essentiële olie
Naast de aromatische kwaliteiten zijn essentiële oliën in de geschiedenis veelvuldig gebruikt in vele culturen voor medicinale en therapeutische voordelen. Ook dieren in het wild kennen

instinctief de mogelijkheden die etherische oliën uit planten ze kunnen bieden. Moderne wetenschappelijke onderzoeken en trends richten zich meer en meer op de natuurlijke benaderingen van welzijn en de ontdekking van etherische olie die toegepast kunnen worden in de gezondheidszorg.

De volgende oliën zijn onder andere verkrijgbaar in de webshop. Mocht je specifieke wensen hebben over een olie die je op de website niet kunt vinden, dan kun je contact met mij opnemen d.m.v. het contactformulier.

Zuiveren:
Citroen, Grapefruit, Limoen, High Immum, Tijm, Sinaasappel, Salie & Clean & Bright

Lekker slapen & Ontspanning:
Lavendel, Zonder zorgen, Innerlijke rust, Mevrouwtje Overgang, schaapje 14, Calming, Relax roller en Fijne dromen

Luchtwegen:
Citroen, Eucalyptus, Pepermunt, Breath roller, Verkouden neusje en Sinus Clear inhaler

Concentratie:
Focus & Boost, Pepermunt, Focus & Mental Focus inhaler

Insecten weren:
Pepermunt, Muskiet (spray, roller & olie), Citroen, Lavendel en Tea Three

Fijn voor Kinderen:
Beschermbeer, Monstertjes spray, Verkouden neusje, Katten zelf, Kippendroom, Slaap schaapje en Leeuwenkracht
Allen leverbaar in een Roomspray, Roll On en een Etherische samengestelde olie.

Diffuser Blends:
De Groene Linde heeft ook een prachtige diffuser blend collectie genaamd Happy Home. Deze blends zijn kant en klaar. De naam geeft al precies aan welke sfeer je hiermee kan creëren.
– Focus & Boost
– Love & Lovely
– Clean & Bright
– Relax & Cozy
– Sleep & Dream
– Zen & Silence
– Summer & Joy
– Cough & Sniffs
– Time & Seasons

Kijk gerust even rond in de winkel naar een olie die bij jou past.